ANgst voor honden

Ruil je angst in voor een (Kwispel) maatje

kid, boy, dog, pet, animal

Gaat uw kind niet meer naar het speelveldje in de buurt of durft uw kind niet meer naar (verjaardags) feestjes omdat hij/zij bang is dat er een hond aanwezig is?

kid, boy, dog, pet, animal

Er zijn best veel kinderen (en volwassenen) die bang voor honden zijn. Er zijn ook veel honden in Nederland, dus de kans dat er ook echt een hond over het speelveldje komt lopen is zeker reëel.

kid, boy, dog, pet, animal

In ongeveer 10 afspraken help ik uw kind op weg naar een ontspannen omgang met honden of situaties met honden. Uw kind leert de regie over zijn/haar angst te krijgen.

Angst voor honden

In dit traject wordt uw kind begeleid zodat het zich weer vrij kan voelen in zijn/haar doen en laten in situaties met een hond. Zonder dat de angst voor honden het kind tegenhoudt in wat het werkelijk graag zou willen.

Bijvoorbeeld wel gezellig op dat speelveldje spelen en toch naar dat leuke feestje gaan zonder belemmerd te worden door de angst voor honden. Zelf invloed op de situatie hebben!

Door uw kind inzicht te geven in zijn/haar angst en een stukje lichaamstaal van de hond te leren wordt de hond beter begrepen. We laten zien hoe lichaamstaal/ gedrag van het kind, het gedrag van de hond beïnvloedt. Hierdoor leert uw kind beter omgaan met honden.

Methodiek

We werken op het tempo dat door uw kind zelf wordt aangegeven. Samen wordt er een doel en een stappenplan gemaakt. 

Pas als er aangegeven wordt dat het oké is dat er een hond mee komt, gaan we deze in het traject introduceren. Ook dan heeft het kind zelf de regie in handen, want uw kind bepaalt zelf de afstand tot de hond.

Door zelf keuzes te maken en het tempo aan te geven, wordt er geleerd dat je zelf positieve invloed kan hebben op een spannende situatie, waardoor deze verandert in een situatie die wel behapbaar is. Hierdoor groeit het vertrouwen in jezelf en daardoor groeit ook het vertrouwen in een hond.

Het omgaan met een hond of een situatie met een hond wordt hierdoor uiteindelijk een stuk makkelijker!

kid, boy, dog, pet, animal

Individueel

550 euro

In ongeveer 10 afspraken help ik uw kind op weg naar een ontspannen omgang met honden of situaties met honden. Uw kind leert de regie over zijn/haar angst te krijgen.

Een vrij en blij gevoel!

Ervaringen van deelnemers

"Met veel plezier heeft onze dochter Nova de angst voor honden van KwispelMaatje gevolgd. Al na enkele sessies merkten we dat haar angst voor onze lieve hond Tibor afnam. Door de leuke, speelse en goed doordachte oefeningen heeft onze dochter haar angst ingeruild voor een nieuwe beste vriend! Manon, Bedankt!"
Julia (moeder Nova)
Deelneemster Angst voor honden