therapiehond begeleiding

Denkt u er over om een eigen hond binnen uw gezin op te leiden tot therapiehond voor uzelf of uw kind?

Kennismaking

Past een therapiehond in uw gezin, bij de hulpvraag en de problematiek van uzelf of uw kind? We onderzoeken samen of een therapiehond u verder kan helpen.

Verwachtingen

Wat wordt er uiteindelijk verwacht van de hond: Is dit een reële gedachte? Wordt er gekozen voor een pup, een oudere hond of een eigen hond die aanwezig is?

Mogelijkheden

Wat moet er geïnvesteerd worden aan tijd en energie, begeleiding, hondenschool, etc. om een en ander op te kunnen bouwen met de hond?

Therapiehond begeleiding

Een therapiehond helpt bij het zo optimaal mogelijk functioneren van iemand met autisme, een speciale behoefte, ADHD of een beperking, waardoor de kwaliteit van leven wordt verbeterd.

De hond zorgt voor sociale interactie, structuur in de dag, emotieregulatie, vertrouwen, activiteit, veiligheid en nog veel meer…

Een therapiehond:

Maatwerk

Neem vrijblijvend contact op

Wij begeleiden en ondersteunen u graag in de verschillende fases die komen kijken bij het opleiden van uw eigen therapiehond!

Methodiek

De begeleiding met de hond en u (of uw kind) bestaat uit verschillende onderdelen, omdat dit maatwerk is. Belangrijk is het laten ontstaan van een band tussen de hond en de uiteindelijke begeleider. Vanuit die verbinding wordt gewerkt aan oefeningen tussen de hond-mens combinatie, opbouwend naar de uiteindelijke “taak” waarvoor de hond opgeleid wordt. 

Een therapiehond blijft uiteindelijk ook gewoon een dier, wat zichzelf moet kunnen zijn. Door zoveel mogelijk in de hond-mens relatie te investeren, kan er erg veel bereikt worden!

KwispelMaatje kan in verschillende fases instappen om te begeleiden of te ondersteunen naar dat uiteindelijke doel: een onvoorwaardelijk maatje, een (huis) hond met een extra speciale taak!

Door goede verzorging, begeleiding, scholing, inzet en vertrouwen in elkaar, kan de therapiehond helpend zijn om u of uw kind zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Dit verbeterd de kwaliteit van leven.

Hoe waardevol is dat, zo'n maatje!

Ervaringen van deelnemers

"Manon heeft ons fantastisch leren omgaan met onze therapiehond Boris. Door haar persoonlijke aanpak, geduld en enthousiasme heeft ze ons als gezin enorm geholpen!"
Bart (baasje Boris)
Therapiehond begeleiding